Start ] Omhoog ] Theater & muziek ] Fotoalbum ] Biografie ]Koop online kaarten voor de extra voorstellingen in juni; de 6 voorstellingen in mei zijn nagenoeg uitverkocht! Theater De Maaspoort Venlo: kaarten voor QUATTRO!, het nieuwe variétéprogramma van en met Neutjesrang zijn (online) te koop bij dit theater.

 

 

Publicatie "Dagblad De Limburger, woensdag 8 oktober 2003

foto: Lé Giesen / DDL

Trio Neutjesrang zet tijdens de laatste repetitie de puntjes op de i voor hun nieuwe theatervoorstelling Tricolore

 

Trio Neutjesrang: sfeer met een hoofdletter

 René Poels

 VENLO - De drie Venlose raskomieken Fred van den Bogaard, René Oostdam en Paul Nagelmaeker zitten al te popelen van ongeduld. Na anderhalf jaar voorbereiden, brainstormen en repeteren hebben ze er veel zin in om het publiek hun nieuwe avondvullende theaterprogramma voor te schotelen.

 Het Venlose trio Neutjesrang heeft de smaak van het theater te pakken. Na hun succesvolle voorstelling Kapriole gaat binnenkort de nieuwe productie Tricolore in première in theater De Avenue in Venlo.Want naast de bekende acts die ze tijdens carnavalszittingen in de hele provincie op de bühne neerzetten, heeft het trio de afgelopen jaren ook naam gemaakt met hun avondvullende theatervoorstellingen. En niet zomaar een show. ,,We hebben een programma samengesteld dat al begint bij de entree en op een verrassende wijze eindigt in het café van het theater'', verklapt René Oostdam de nieuwe opzet van hun Theatre Variété Avonden.

Niet alleen de formule, ook de locatie is anders. Geen schouwburg, maar het knusse theater De Avenue in de Venlose Vleesstraat. Honderd jaar geleden traden in dit theater tal van nationale en internationale grootheden op. Daarna heeft het theater vele jaren dienst gedaan als bioscoop City -het was de oudste bioscoop van ons land- en sinds enkele jaren is het weer een theater. Voordat gekozen werd voor dit intieme Venlose theater heeft het trio overleg gepleegd met directeur Mat Schmeitz van de Maaspoort in Venlo.

,,Aanvankelijk was het idee om in de kleine zaal in Venlo te starten en vervolgens te gaan toeren door Limburg om uiteindelijk weer terug te keren in de grote zaal van de Maaspoort'', vertelt Paul Nagelmaeker. Maar na een interne discussie kwamen de drie komieken tot de conclusie dat ze toch het liefst op één plek in Venlo wilden optreden. En dan het liefst op een plaats die wat intiemer is dan de Maaspoort en wat groter dan theater De Garage, waar ze met succes hun vorige show Kapriole vijfenveertig keer uitvoerden.

Neutjesrang kwam uiteindelijk uit bij theater De Avenue. ,,Een sfeervolle ruimte met tweehonderd zitplaatsen. De visie van dit theater om avondvullend variété te brengen sluit naadloos aan bij onze plannen'', legt Nagelmaeker uit.

Voor raskomiek Fred van den Bogaard roept de keuze voor de Avenue nog een bijzondere herinnering op. Zijn moeder was destijds in het City-theater placeuze en zijn vader filmoperateur. ,,Die twee hebben elkaar daar leren kennen en er hun leven lang gewerkt'', verhaalt Van den Bogaard.

Het nieuwe programma dat Neutjesrang presenteert bestaat uiteraard uit de bekende Neutjesrangingrediënten: slapstick, acrobatiek van de onderste plank, de illusie van het goochelen, mime en muziek. Ze noemen hun nieuw theaterproductie Tricolore.

,,Dat klinkt leuk, slaat op drie kleuren en die staan weer voor drie artiesten en drie karakters. De Italiaanse naam staat ook voor de Italiaanse sfeer die we willen creëren. Onze gasten zitten met acht tot tien mensen aan een tafel te genieten. Net als bij die grote Italiaanse families: lekker eten en drinken en veel plezier maken. De sfeer vinden wij erg belangrijk. En wij schrijven sfeer met een hoofdletter'', aldus Nagelmaeker.

Die sfeer wordt mede ook bepaald door het feit dat tussen de bedrijven door speciale gerechten worden geserveerd. Nieuw is de muzikale ondersteuning van twee muzikanten die het kolderieke trio begeleiden Werner van Gool (pianist) en Charles Coppens (basgitarist). Het duo is geen onbekende bij Neutjesrang, eerder werkte het ook mee aan de Neutjesrang cd. ,,Het is voor ons ook een bijzondere ervaring dat naast ons nog twee muzikanten op de bühne meewerken. Muzikaal is dat een meerwaarde. Tegelijk is er een spanningsveld tussen de muzikanten en ons. Daar moeten we op de bühne uit zien te komen. Het is afwachten hoe zich dat in de loop van de voorstellingen ontwikkeld'', aldus René Oostdam.

Neutjesrang start met vijf voorstellingen op 18 en 31 oktober, 15 en 28 november en 13 december. Reserveren bij theater De Avenue is gewenst, omdat per avond maar plaats is voor tweehonderd gasten. Als de voorstellingen aanslaan willen Neutjesrang en het theater de samenwerking uitbreiden door in de toekomst maandelijks twee voorstellingen te geven. Nagelmaekers: ,,Dat zou mooi zijn. Elke maand twee voorstellingen met bezoekers uit de hele regio. Wij gaan ervoor.''