Start ] Omhoog ] Theater & muziek ] Fotoalbum ] Publicatie ]

Neutjesrang wenst iedereen een gelukkig en succesvol 2015!

 

1983  1986 1989 1992 1995 1998 2001 2004 2007 2010 2013
1984 1987 1990 1993 1996 1999 2002 2005 2008 2011 2014
1985 1988 1991 1994 1997 2000 2003 2006 2009 2012 2015

  foto © Neutjesrang

Begin dit jaar zijn we druk bezig met de voorbereidingen van de 2e editie van D'n Blauwe Zaoterdaag.

 

Op 8 januari was er een optreden tijdens een zeer gezellige "Waus-avond" in Grand Café Brasserie Baer de Woers.

. foto: Neutjesrang

 

BATAILLES BOÉTE CARNAVALLADE

een vastenavond kleinkunstprogramma met Zjer Bataille en Neutjesrang

Op zaterdag 17 februari 2007 begint  om 14.11 uur;op de Schinkemert (Kwartelenmarkt) te Venlo d´n blauwe zaoterdaag; de 2e aflevering van Batailles Boéte Carnavallade. Een fraai, amusant en theatraal programma geïnspireerd op de Limburgse schatkamer van vastelaovendkleinkuns, uit heden en verleden.

Het artistieke zoekgebied voor dit programma is provinciebreed van opzet en wordt uitgewerkt in de keuze van artiesten m/v (individueel of groep), de selectie en keuze van oud werk (schatkamer) en nieuwe, liefst buitenissige artistieke ideeën.In de uitzending van Omroep Venlo zal het programma rechtstreeks op tv te zien zijn en via L1 Radio wordt het programma op maandag 19 februari van 10 tot 12 uur (met herhalingen op maandag en dinsdag van 19 tot 20 uur)  onder de aandacht van het grote publiek gebracht. 

Al het muzikale werk wordt uitgevoerd met “levende muziek” en daarmee roept het herinneringen op aan gezellige zittingen uit het verleden, waar steeds meer mensen van nu behoefte aan lijken te hebben. De presentatie is in handen van Zjer Bataille en Neutjesrang.

Het programma bestaat uit een afwisseling van kleinkunstige / cabareteske liederen, buute, conference, acts en teekzinge(volkszang). De inhoud van het programma zal doen denken aan de oervormen van de vastenavondkleinkunst (satire, spot en hekel) maar heeft ook ruimte voor werk dat prikkelt en krast. Alles met de bedoeling het publiek in hoge mate te amuseren, maar ook uit te dagen.

Een keur van artiesten zal daar, begeleid door het Blauwe Zaoterdaagcombo o.l.v.Wim Naus, voor een publiek van fijnproevers hun eigen ode aan die “vastelaovendkleinkuns” brengen. Ze vertolken eigen werk of op eigen wijze repertoire uit de Limburgse schatkamer. Dit alles omlijst met muziek en samenzang waarbij Venlo voor de tweede keer zal kennismaken met het teekzinge, de samenzang die tot nu toe vooral in Oostelijke Zuid Limburg was mee te maken.

D'n Blauwe Zaoterdaag 2007      foto: Marc Routs

Zjèr Bataille voert u, samen met Neutjesrang door een programma met oude en nieuwe glorie, met in de buut Lex Nelissen, Jan Pollux en Ger Frenken (goudennarrenkapdrager). Zingend en musicerend laat de Parkstad van zich horen door Emil Szarkowicz, Lex Nelissen en De Foemelaerkes. Uit de Westelijke Mijnstreek Anja Bovendeaard en Zjèr Bataille. En uit Noord Limburg Wiel Vestjens, Lottie Boermans, Frans Pollux & Kim Boots, Blaauw , Herm Bauer, Bert van de Berg en Ge van Beek en Neutjesrang. Het Teekzinge (volkszang) wordt gepresenteerd door Herm Pollux (Venlo), Mai Anröchte (Venlo) en Bertus Willems (Sittard) met muzikale begeleiding van Rogér Moréno (Vaals). Het verdere zangwerk wordt begeleid door Combo Naus: Pieter Bartels, Rien Kokman en Wim Naus.

De Schinkemert zal voor deze gelegenheid de plek worden wordt waar fijnproevers zich thuis voelen en waar de sfeer wordt opgeroepen van “zutjes in daen toemel meigaon”. 

 Muzikale begeleiding:

Wim Naus, Rien Kolkman, Pieter Bartels, Rogér Moréno

Artistiek programma:

Ger Bertholet, Fred van den Bogaard, Hans Op de Coul,René Oostdam en Paul Nagelmaeker

 © G. Bertholet & H. Op de Coul

Productie Theaterwerkplaats Kwant Sittard in samenwerking met Neutjesrang

kwantpost@home.nl / www.zjaerbataille.nl / www.neutjesrang.nl

    

Van de allereersten...                                                                                naar volle bak.                             foto's: Neutjesrang

Kijk hier voor meer foto's van D'n Blauwe Zaoterdaag

 

 Foto: Ben Jansen

Maandag 19 februari: Paul & Fred in de Venlose optocht

Dinsdag 20 februari: Uiteraard was Neutjesrang met gastgitarist Dennis Boers op vastelaovenddinsdaag weer present in de "thuisbasis" portiek Geven in de Gasthuisstraat in Venlo. Het was de 21e edite van de kleinste boètegewoène boètezitting in de huidige bezetting. Volgend jaar dus de 22e; een  jubileum met bitterballen (met vuul vleis!).

Kijk hier voor meer foto's

Natuurlijk houden wij ons aanbevolen voor meer foto's!

Onderstaande zwart-wit actie-opname is van een (nog) onbekende fotografe...

 

 

 

Foto: Ben Janssen

 

 

Foto's: Peggy Routs

Dinsdag 20 februari (laat!): Samen met Marc Routs (Makke Productions) en Media Creations presenteerde en produceerde René "Praot van de graot". Het programma werd daags daarop uitgezonden door Omroep Venlo TV. Kijk hier voor meer foto's.

  "Praot van de graot" is geheel te bekijken op www.media-creations.nl (producties).

Op 14 april 2007 wordt "Stichting Neutjesrang", opgericht 26 april 1985, ontbonden. Dit heeft verder geen consequenties voor het voortbestaan van de groep.

 

 

Neutjesrang doctor in de humor
 

maandag 10 december 2007

 

Trio Neutjesrang promoveert tot doctor in de humor aan de Narren Universiteit Limburg (NUL). Dat is het resultaat van een vergadering van de Senaat van de Narrenuniversiteit.

Het trio Fred van den Bogaard, René Oostdam en Paul Nagelmaeker is al sinds de jaren tachtig bezig met variëté en cabaretvoorstellingen in het Venloos dialect. Ook maakten zij vele liedjes die op cd verschenen.  Op woensdag 16 januari krijgt Neutjesrang de titel bij de Narrenuniversiteit in Maastricht. Op de titel doctor in de humor volgt nog professor in de humor. Buutreedner Jan Pollux is bijvoorbeeld in het bezit van die titel.