Start ] Omhoog ] Theater & muziek ] Fotoalbum ] Publicatie ]

Neutjesrang wenst iedereen een gelukkig en succesvol 2015!

 

1983  1986 1989 1992 1995 1998 2001 2004 2007 2010 2013
1984 1987 1990 1993 1996 1999 2002 2005 2008 2011 2014
1985 1988 1991 1994 1997 2000 2003 2006 2009 2012 2015

Teekzingen                 Carnavaria, Dagblad De Limburger, 21-02-2006

Nieuw in Venlo komende zaterdag: Brand Beer Batailles Boete Carnavallade. Vanaf 14.30 uur op de Schinkemert „vastelaoveskleinkuns uit heden en verleden" uit heel Limburg. Orga­nisator Stadscomité en programmeurs Neutjesrang en Ger Bertholet (Sjer Bataille) programmeren: de buuttereedners Pierre Cnoops, Pierre van Helden (kampioen 2006), Ger Frenken, Jan Pollux en Gilbert Petit. Uit Parkstad komen Emil Szar­kowicz met de jeugdharmonie van Heksenberg (die met de Venlose boerenbruiloftsbus worden opgehaald en thuisgebracht) en Lex Nelissen. Venlo is vertegenwoordigd door Sjraar Peetjens, Wiel Vestjens, de familie Boermans, de soliste Lottie Boer-mans en Frans Pollux & Bert van de Berg. Uit Sittard komen Anja Bovendeaard en Bertus Willems. Uit de oostelijke mijnstreek is de gewoonte van het 'teekzingen' naar Venlo gehaald. Onder leiding van Herm Pollux zal het volk meezingen met nieuwe liedjes, met oude liedjes, met Venlose liedjes en met liedjes uit de rest van de provincie. Want het wordt, zo meldt de organisatie, een Limburgs kleinkunstprogramma voor de carnavalsfijnproever.

Carnavalskleinkunst op de Schinkemert    Dagblad De Limburger, 25-02-2006

De binnenstad van Venlo heeft vandaag een vijfde podium, maar dan eentje van het bijzondere soort. Vastelaovendkleinkunst op het intiemste pleintje van Venlo.

Door Jos Bouten

Op de Kwartelenmarkt (Schinkemert, zeggen de Venlonaren) keen vandaag her Boètege­woeëne Boètezittingsgevoel van weleer terug. Kleinkunst­camaval optima forma. Ooit begonnen de huidige Jocusprins Sef III (Derkx) en zijn kompanen Hans op de Coul en Rob van Rhienen in de Zoep­koel met een buitenzitting. Een klein podium bood een plek aan buuttereedners, zangers, zangeressen en andere carna­valsuitingen. Enkele tientallen Venlonaren en een verdwaalde Duitse kooptoerist keken toe.

We weten allemaal wat ervan geworden is: een massa-manifestatie die dit jaar naar ver­wachting 25.000 mensen uit heel Limburg naar Venlo trekt. De Boètegewoeëne Boètezitting in de Zoepkoel groeide uit. Het bleef als zelfstandige L1-produc­tie staan als een huis, maar een speciaal daartoe opgericht Stadscomité zorgde voor de Bin­nenstad Boètezitting met vorig jaar nog drie andere podia: op de Markt, de Parade en de Keulsepoort.

Al enkele jaren klinken her en der geluiden om de zo intieme Kwartelenmarkt to gebruiken en daarmee terug re keren naar de roots van her evenement. Vorst Harry Pouwels van Jocus, dezer dagen hartstikke druk als lid van het Stadscomite, ving deze geluiden twee jaar geleden al op. "Toen waren wij nog bezig met het neerzetten van de andere evenementen op zaterdag. Dat moest eerst", zegt Pouwels. Dit jaar is de tijd rijp voor een vijfde podium. Ger Bertholet, bekend onder zijn artiesten­naam Zjer Bataille, timmerde met L1-programmamaker Hans op deCoul een programma voor fijnproevers in elkaar. Heel Limburg is vertegenwoordigd: de buuttereedners Pierre Cnoops (Maasbracht), Ger Frenken (Roggel) Jan Pollux (Venlo), Gilbert Petit (Ulestraten) en buuttekampioen Pierre van Helden (Melderslo).

De Parkstad is vertegenwoor­digd door Emil Szarkowicz met de Jeugdharmonie van Hekensberg en Lex Nelissen, Venlo door Sjraar Peetjens, Wiel Vestjens, de familie Boermans, Lottie Boermans solo, Frans Pollux & Bert van de Bergh en uit Sittard komen Anja Bovendeaard en Bertus Willems. Stuk voor souk hoogtepunten, maar daarmee is de koek nog met op. Uit de Oostelijke Mijnstreek is het Teekzinge overgewaaid. Volkszang onder leiding van Venlonaar Herm Pollux. Tekstboekjes worden uitgedeeld door de organisatie.

Harry Pouwels is erg in zijn nopjes met het vijfde podium. Hij heeft het over een "Frants - Italiaans sfeertje" op een van de intiemste pleintjes van Venlo. De Schinkemerret is vandaag een plek voor fijnproevers "met een sfeer van zutjes in daen toemel mei­gaon”.

25 FEBRUARI:                                                    D'N BLAUWE ZAOTERDAAG                 foto's: Neutjesrang       

 

`De sfeer van vroeger terug op de Schinkemert'    Dagblad De Limburger, 27-02-2006

VENLO / DOOR EGBERT HANSSEN

Familie Boermans

  Ger Bertholet, alias Zjer Bataille, uit Klimmen is zaterdagmiddag gangmaker en tevens presentator van de Brand Beer Bataille Boete Carnavallade op de Schinkemert in Venlo. In de enorme heisa in de Venlose binnenstad een waar rustpunt, met slechts een paar honderd carnavalsvierders, vooral vijftigplussers. Maar dat is ook de opzet. Een beetje in de luwte van de gekte in de rest van de stad een podium creëren. Met een bühne voor kleinkunst. En dat wordt het.

Zang en muziek worden afgewisseld met buuttes van onder meer Pierre Cnoops en Jan Pollux. Vooral de laatste is benieuwd of de nieuwe opzet van de Boetezitting zou slagen. Want hij heeft niet zo'n goede herinneringen aan zijn laatste optreden, tien jaar geleden. lk ben er bij geweest, vijftien jaar geleden toen het allemaal begon in 'de Zoepkoel', zegt hij. Dat ging vijf jaar goed. Fantastisch zelfs. De mensen kwamen toen nog echt om te luisteren: Maar het zesde jaar ben ik halverwege mijn buut gewoon opgehouden. Niemand luisterde meer. Het was alleen een en al geschreeuw en muziek." Maar Jan Pollux kan vandaag met een tevreden gevoel naar huis gaan. De buuttes van hemzelf, maar ook die van Pierre Cnoops uit Maasbracht en Gilbert Petit uit Ulestraten met 'Gewoon eine allochtoon', worden goed ontvangen. Bezoekers van de Kwartelenmarkt zijn er ook speciaal voor gekomen en luisteren aandachtig.

 

De hele `carnavallade' op de Schinkemert wordt intussen opgenomen door Omroep Venlo en 's avonds via de lokale televisie uitgezonden. "Dit is een echt podium voor de Venlonaar", zegt Robert Bouten van de lokale omroep tevreden. "De Zoepkoel is zo massaal geworden. Dat is geen vastelaovend meer. Daardoor is er ook behoefte aan een rustiger plek in de stad". Volgens Bouten heeft Omroep Venlo indertijd de Boetegewoeëne Boetezitting als eerste via de radio live uitgezonden. „Wij zijn er mee begonnen en daarna heeft Ll het overgenomen. Toen moesten wij weg. Wij beginnen daarom hier op de Schinkemert opnieuw. Hopelijk verdringen ze ons niet weer als dit een succes wordt."

 

 

 

 

 

 

 

           Jan Pollux

Sjraar Peetjens

 

 

Intussen vertelt Cnoops over schaatsavonturen op zijn vijver thuis waarna Sef III met zijn adjudanten John Straten en Ton Tesink de biihne opkomt en herinneringen ophaalt. Zo was het ook in het begin", memoreert de Jocusprins. Hij was het notabene die vijftien jaar geleden samen met Hans op de Coul en Rob van Rhienen hat buitencarnaval in de Zoepkoel startte. Maar dit is weer lekker kleinschalig. De sfeer van vroeger is weer terug', zegt hij nu over het zogeheten vijfde podium van de Venlose Boètezitting.

Samen sjele waazel vertellen, samen zingen. Ik vind dit een nostalgiezitting. Een podium met minder volume dan elders. Voor mensen die willen luisteren. Dat draag ik een warm toe. De Schinkemert is niet zo massaal als de Zoepkoel. Een contrastpunt daarvan eigenlijk. Dat is fijn." Intussen kijkt Zjer Batailles broer, Ad Bertholet uit Klimmen, aan de zijkant een beetje bezorgd op zijn horloge. Hij is de man die al elf jaar de Zoepkoel-express regelt. De trein die dwars door Limburg carnavalisten naar Venlo brengt. Om half vier vertrekt de trein weer via Eindhoven naar Zuid-Limburg. Maar van de Kwartelenmarkt heeft hij zo to zien niet veel opstappers. Ook na half vier blijft het druk op de Schinkemert. Venlo heeft met het podium op de Kwartelenmarkt weer haar eigen carnavalsfeestje.

 

28 FEBRUARI: Portieksferen in portiek GEVEN, Gasthuisstraat Venlo

Ook dit jaar waren er enkele gedenkwaardige momenten in de portiek. Zo zongen Chris Thenu en Jean-Paul Joosten met iedereen op straat en in de portiek "veur altièd eine venlonaer"; een prachtige, sfeervolle muzikale ode aan vriend Glenn Corneille. Op het kleinst denkbare podium, een veilingkist, las Jan Pollux tot grote hilariteit o.a. een opstel voor; de buutte op straat.

 

 

 

 

    foto: Marc Routs

 

 

foto: Sef van Diepe                                                                          foto: Neutjesrang                                                                             foto: Marc Routs

In navolging van het zeer succesvolle concert ‘Musictrends’, 2 jaren geleden,ook in de schouwburg Venray, heeft deze avond meer het karakter van een muzikale theatershow. Muziekvereniging Moed en IJver Blitterswijk heeft dit keer de professionele variété-theatergroep Neutjesrang in de arm genomen om samen met 3 koren uit de gemeente    Meerlo – Wanssum: Gemengde Zangvereniging "Erato", Blitterswijck, Pastoor Kemmere Koor Geijsteren en Meerlo’s gemengd koor, u een gezellige, sprankelende avond te bezorgen.Ook het saxofoon kwartet ‘Quartetto Moresque’ (met o.m. burgemeester J. Hahn); diverse solisten uit eigen vereniging, zangeres Marjolijn Kuenen, een buikdanseres en vele anderen staan garant voor een avondje uit !

Er staan u een aantal verrassende momenten te wachten, niet alleen voor het oor, maar ook voor het oog. Denk hierbij aan muziektitels zoals New Orleans Spectacular, November van Rowwen Heze, Edelweiss, de Sabeldans, Lord of the Dance, maar ook percussionwerken van STOMP, Ron vd Beuken en nog veel meer.

Visuele ondersteuning wordt verzorgd door Meulminski Producties, Blitterswijck.

 

 Augustus: We zijn druk in de weer met een nieuw theaterprogramma. We zijn in gesprek met een locatie in Venlo (Baer de Woers). Als alles meezit, is het dit voorjaar zover en kunnen we de planken op.  Ook de voorbereidingen van De Blauwe Zaoterdaag 2007 zijn alweer in volle gang.

 Lees alvast:

Per september van dit jaar worden fotoalbums aan deze site toegevoegd.

Op 30 september wordt Opus Jucus, de liedjesavond van Jocus Venlo wederom live uitgezonden op Omroep Venlo TV. Fredje zit o.a. met Charles Coppens in de jury. Even voorstellen...

liedjesavond_2006_12Bram Holla, Ruud Stikkelbroeck en Bert & Herm Pollux hebben met het liedje 'Olms (‘t Is wie ‘t waas)' de Jocus Leedjesaovend 2006 gewonnen. Het liedje, geschreven door tekstschrijver/zanger Frans Pollux, werd door jury en publiek verkozen tot beste vastelaoves-schlager van dit jaar. Frank Donders, twee jaar geleden winnaar van het evenement, werd tweede met het nummer 'Vastelaoves-serenade'. Derde en vierde werden respectievelijk Wim Janssen en Peter Jansen met 'Wies heej' en Jeroen van den Ham en Jos Baggermans met 'Al waat ik dink'. De vier winnende liedjes verschijnen op de nieuwe Jocus CD die op 11 november uitkomt. 

bron: http://www.omroepvenlo.nl

In het bomvolle café Baer de Woers presenteert Neutjesrang op 12 oktober

het Plus Benders Prijzenfestival.

Venloos echtpaar won VW in festival Plus Benders ( artikel E3-Journaal )

Foto's te zien bij www.uitinvenlo.com