Start ] Omhoog ] Theater & muziek ] Fotoalbum ] Publicatie ]

Neutjesrang wenst iedereen een gelukkig en succesvol 2015!

 

1983  1986 1989 1992 1995 1998 2001 2004 2007 2010 2013
1984 1987 1990 1993 1996 1999 2002 2005 2008 2011 2014
1985 1988 1991 1994 1997 2000 2003 2006 2009 2012 2015

Op 3  januari  houdt de nieuwe gemeente Venlo voor al haar ambtenaren in de Haandert in Tegelen een nieuwjaarsbijeenkomst. Neutjesrang verzorgt een uitgebreid intermezzo. Ook  ook de groepen Flink, Arno Adams & band en Mix treden op.

        (foto's: Lé Giesen)  

De Venlose revue "Waat ennen tiëd II",geschreven door Frans Boermans is een groot succes. Fred en René spelen mee in het derde bedrijf "de hemelscene" van deze revue, die in september  2000 een uitstekende start kende. Fred speelt "Petrus" en René is als "Tegelse" onder de pannen. Ook de tweede reeks voorstellingen in oktober/november van dit jaar verliep succesvol. De derde reeks van zeven voorstellingen van deze revue, regie door Teu Boermans en Marianne Martens, wordt van 16 t/m 22 mei 2001 uitgevoerd in schouwburg "De Maaspoort" te Venlo.  

                                                                                                                       

Intussen zijn de opnamen voor de cd in volle gang. Neutjesrang & Band brengt begin juni hun eerste dialectpop-CD uit. De CD getiteld "éine waeg" telt dertien eigen nummers en verschijnt onder het Marlstone-label. In het cd-boekje zijn werken van een zestal kunstenaars opgenomen. Zij, en vele anderen, gaven gehoor aan een oproep in de kranten en weekbladen om een bijdrage te leveren aan het cd-boekje.

Gé Reinders speelt mondharmonica en zingt mee op het titelnummer. Gé is ook te zien en te horen tijdens een sfeervolle live-presentatie van "éine waeg" op zondag 10 juni in café Central te Venlo. Op vrijdag 8 juni is de cd ook al met veel succes gepresenteerd in Portiek Geven en Take Five, eveneens in Venlo.

In de media krijgt de presentatie van de cd erg veel aandacht. Er volgen meerdere radio-interviews en er verschijnen diverse artikelen ( zie o.a. Het nieuwste gezicht van Neutjesrang of De serieuze kant van Neutjesrang ). Omroep Venlo, radio en TV, verzorgt verschillende items rondom de presentaties...

 

Dagblad De Limburger 9 juni 2001

De cd wordt erg goed ontvangen! Zo is de videoclip Éine waeg, geproduceerd door Tom Ketelings, als clip van de week te zien op L1-TV in de week van de presentatie. Ook is de cd de eerste de beste week "het geluid van zuid" op radio L1. 

 

foto: Hay Joosten

Neutjesrang & Band bestaat uit  Fred v.d. Bogaard, Paul Nagelmaeker, René Oostdam, Werner van Gool en Charles Coppens. 

        
 

                                             
Nieuws - Limburgia / Dagblad de Limburger
 
Fred van den Bogaard
Wiel Beijer
Fred van den Bogard van Neutjesrang & Band uit Venlo. Wat deed Neutjesrang onlangs in een Amsterdamse kroeg? "(lacht) We waren bij de presentatie van de live-cd In het theater van Gé Reinders. Hij was eerder ook bij onze presentatie geweest. We kennen Gé van zijn Elfstedentocht, toen hij in 1995 op een dag in elf Limburgse plaatsen zijn cd Truuk nao aaf presenteerde en hij ons en Huub Stapel vroeg om daaraan mee te werken."

We hebben gehoord dat jullie de laatsten waren die naar huis gingen? "(lacht weer) Ja, samen met Gé hebben we de zaak gesloten. Het was heel gezellig. Wij konden rustig doorzakken omdat we een hotelletje in Amsterdam hadden geboekt." Met Eine Waeg, het titelnummer van jullie laatste cd, staan jullie hoog in de L1 Limbo Top Tien. Gé Reinders zingt mee in dit lied en hij speelt fraai mondharmonica. Boze tongen beweren nu dat jullie Gé erbij hebben gehaald om landelijk door te breken? "Oh, nee, daar hebben we geen moment aan gedacht. We wilden gewoon onze dialectliedjes opnemen. We kenden Beppie Kraft van een carnavalszitting, waar we ook vaak optreden. Beppie zei een keer dat we haar maar moesten bellen als we eens een cd wilden opnemen. Zij dacht aan onze carnavalsliedjes en was heel verrast toen we met een geheel ander genre aankwamen. Dat Gé vervolgens in een liedje meedoet was ons idee. Klinkt wel leuk dat Venloos en dat Roermonds dialect in een liedje, nietwaar?" Neutjesrang bestaat al bijna twintig jaar. Jullie komen uit de Venlose carnaval voort. Waarom kent de rest van Limburg jullie nauwelijks? "Ze kennen ons wel in de carnavalswereld. We treden overal tijdens zittingen op. Ook in plaatsen als Heerlen en Maastricht. Maar deze kant van Neutjesrang kennen de meesten nog niet. We willen graag in heel Limburg met deze liedjes optreden om de cd te promoten." Klopt het dat jullie liever in een portiek optreden dan in een kroeg of een theater? "Nee hoor. We treden in de Venlose carnaval in het portiek van schoenenzaak Geven in de Gasthuisstraat op. Daar is de beste akoestiek. Dat doen we al bijna twintig jaar en dat is heel gezellig. De prins komt ook altijd langs. Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter uit naar het theater. Daar willen we ons in de toekomst meer op gaan richten." Welke actueel Limburgs liedje zing je thuis wel eens? "Sint Juttemis, de langzame versie van Bert van de Bergh en Frans Pollux op de cd Venloos Trots. Alleen piano en zang, geweldig."

donderdag 20 september 2001

 

De cd wordt erg goed ontvangen! Zo is de videoclip, geproduceerd door Tom Ketelings, als clip van de week te zien op L1-TV in de week van de presentatie. Ook is de cd de eerste de beste week "het geluid van zuid" op radio L1.  In de week van 16 t/m 22 juni is "éine waeg" ("...een schitterend album...") de cd van de week bij omroep Venray. In de zelfde week is de cd ook bij omroep Peel & Maas de cd van de week, met als hitkanjer het nummer "zomeraovend".  

Op 16 juni treedt eerst Neutjesrang en daarna Neutjesrang & Band op in een volle Maaspoort, de schouwburg in Venlo.

    

Tijdens dit Stadsconcert, geheel in het teken van de nieuwe gemeentelijke herindeling, speelt de band samen met de Koninklijke Harmonie St. Cecilia Tegelen en het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo met veel succes een viertal nummers van de cd. Aan het concert werken o.a. verder mee: Ringfield, Karel Wetzels, Flash, Vriendenkring, Glenn Corneille, Gé Titulaer, Bernadette Brouwers, Sandy & Leon en Kim Boots.  

Begin augustus werken Werner en Charles mee aan de openingsact van het parkfeest. Fred speelt ook mee in de oude bezetting van de Drekskaters. Het nummer "Venlo is een leuke stad", geschreven door Fred, behoort tot de Venlose top 10 die ten gehore wordt gebracht.

Zaterdag 1 september speelt de band tijdens "De nach van 't Limburgs Leed" in Venlo. 

Het nummer "zomeraovend" verschijnt ook op de verzamel-c.d. "vekansie herrinneringe", een uitgave door Marlstone. Het nummer "éine waeg" komt van niets op plaats 3 binnen op de Limbo-top 10.

Zondag 16 september houdt de radio- en t.v. zender L1  haar jaarlijkse publieksdag. Neutjesrang & Band is die dag live te beluisteren radio L1. Ook worden er die dag opnamen voor  een nieuwe t.v.-clip gemaakt. 

 

 

Zaterdag 29 september is Neutjesrang voor de elfde keer (één intermezzo-optreden en 10 presentaties) op de Opus Jocus, de jaarlijkse leedjesaovend van de venlose Locus.  Het bedrijf Lagotronics Venlo verzorgt i.s.m. Omroep Venlo vanuit schouwburg "de Maaspoort" in Venlo een mooie en goed bekeken live t.v.-uitzending van deze avond die voor de pauze door Neutjesrang wordt gepresenteerd.  

 

 

maandag, 01 oktober 2001     

Venlo, Maaspoort, zaterdag 29 september, Neutjesrang in live-uitzending Leedjesaovend

Verliefde Suus ziet zichzelf al lekker zat

Door Ruud Linssen

VENLO De Venlose Leedjesavond was zaterdagavond voor het eerst live -op de lokale televisie te zien. Een rijke traditie werd daarmee toegankelijk voor het grote publiek in Venlo.
Aan een stalen arm zwenkt een camera geluidloos door de zaal in de Venlose schouwburg. Technici lopen door de gangpaden, terwijl het komische trio Neutjesrang op het podium met een act het volgende nummer aankondigt. Een vrouw aan één van de lange tafels zegt auwie' van het lachen. 

  

De obers zijn al een aantal malen langs geweest en met het vloeien van de alcohol is de stemming langzaam De Maaspoort in Venlo binnengedrongen. Daar wordt vanavond een nieuwe aflevering aan een lange traditie toegevoegd.
De Leedjesavond van vastelaovesvereniging Jocus is een begrip in Venlo en omstreken. Al talloze malen zijn uit het evenement carnavalskrakers voortgekomen.
Voor het eerst wordt de Leedjesavond dit jaar live op lokale televisie uitgezonden. Onbetaalbaar voor een vereniging als de Jocus, maar een lokale sponsor uit het televisiecircuit is zo goed geweest om praktisch de complete organisatie en de kosten op zich te nemen. In nauwe samenwerking met Omroep Venlo, waarvan de presentators elkaar voortdurend afwisselen voor de camera, en Jocus, waarvan de vrijwilligers de Leedjesavond aan de gang houden.
Bart den Biesen, voorzitter van de Joekscommissie van Jocus, vertelt dat voor het eerst in de geschiedenis van deze competitie de Leedjesavond enkele uren eerder al eens helemaal is opgevoerd, inclusief presentatie en de intermezzo's van Neutjesrang. Ook nieuw is dat er voorschriften zijn voor de kleding: geen strepen of glitter, wat niet overkomt op de beeldbuis. Voor het oog van de buitenstaander verloopt de gehele avond vlekkeloos.
Aan het begin van de avond is in de artiestenfoyer de spanning voelbaar in een nadrukkelijke stilte. De zangers en zangeressen staren naar het grote beeldscherm in een hoek, waarop Christel Wouters en Quinn Warmerdam het tweede nummer van de avond Ik dink maar allein aan dich' zingen. -Suzanne van Bree van Omroep Venlo interviewt ondertussen voor de radio Gé Deenen en Wiel Vestjens, coryfeeën van de Venlose Leedjesavond, die de editie van 2001 enkele minuten geleden hebben geopend.
Marc Verheyen beleeft deze avond zijn debuut als zanger in de plaatselijke carnavalsscene. Hij moet twee nummers ten gehore brengen; eenmaal met Robert Bouten en een keer met Carolien Timmermans. "Ik ben niet ontzèttend nerveus', zegt de Venlonaar. "Als we niet bij de laatste vier komen dan draait de wereld gewoon door. Nee, ik heb geen ambitie om door te breken. Daarvoor heb ik het talent niet; zover ben ik inmiddels wel. Het mooie is dat de Leedjesavond in Venlo een rijke traditie is. En wat is er nou leuker dan midden in die traditie te staan.'
In tegenstelling tot Verheyen is Christel Wouters meer dan bekend met de Leedjesavond. De Venlose komt zojuist van het podium en heeft zich al omgekleed voor het volgende nummer. Al dertien jaar draait ze als artieste mee in het Venlose carnavalscircuit. De huisvrouw annex moeder weet steeds vaker door te dringen tot de laatste elf. Eenmaal zelfs tot de laatste vier.
"Van nature ben ik heel verlegen. Dat blijft zo tot het laatste moment voor ik het podium op stap. Wat je dan moet doen, is acteren. Over dit optreden van zojuist heb ik een goed gevoel. Nee, dat komt niet vanuit de zaal; daarvoor is het nog te vroeg in de avond. Nu is iedereen nog wat afwachtend en lezen ze de teksten mee. Nee, het is een gevoel vanuit mezelf dat zegt dat het goed was.'
In de zaal zit Suus Verberckt uit Venlo, naast haar ouders aan één van de tafels. Ik dink maar allein aan dich' is vooralsnog haar favoriete nummer, terwijl zes nummers zijn gepasseerd. "Ik zie me bij dat liedje al in de zaal staan, lekker zat', zegt ze, terwijl ze wiegende bewegingen maakt en haar ogen stralen. Bij haar voorkeur moet wel aangetekend worden dat ze in vrij ernstige mate de liefde in zich voelt borrelen.
In een hoek van de zaal neemt Frans Pollux, de Venlose zanger van dialectband Neet oèt Lottum, een teug uit zijn glas. Of hij ooit zelf een vastelaovesnummer zou willen schrijven? "Ik denk er al jaren over. Volgens mij is een goed nummer schrijven een soort trucje. Frans Boermans beheerst dat heel erg goed. Of ik weet welk trucje? Nee, want dan had ik wel meegedaan. Als je het kent, dan kun je het duizend keer opnieuw doen.'
Wat in elk geval tot het trucje moet behoren, is simpelheid. Geen gecompliceerde teksten of lang verhaal. Dat leert de uitslag van 2001, want Jodel Lei van Esmée en Quinn Warmerdam is uitgesproken eenvoudig, zodat een hossende meute er straks makkelijk in op kan gaan.

Jodel Lei winnaar

VENLO Het liedje Jodel Lei' van Quinn en Esmée Warmerdam heeft de Venlose Leedjesavond 2001 gewonnen. Het werd gezongen door Hay Wilders, Quinn Warmerdam en Ron van Haeff. Als tweede eindigde Heej Dich' van May -Anröchte en Jack Claessen. De eerste nam ook de zang voor haar rekening. Vrouw Sloeberjoechems' behaalde een derde plaats. De tekst hiervan komt uit de nalatenschap van Frans Boermans.  

Wim Raeffen schreef de muziek erbij. Ingrid Scheepers, Christel Wouters, Gé Deenen en Wiel Vestjens zongen het liedje. Het laatste liedje dat straks op de -Jocus-cd komt is Harie! d'r is tillefoon veur dich' van Wim Raeffen. De zangers van het nummer zijn Deenen en Vestjens.

 

  maandag, 01 oktober 2001

                                                                                      

Het cd-nummer "éine waeg", in september nog op plaats 3 binnen op de Limbo-Top 10, staat in oktober op nummer 1 ! Nummers van de cd worden met regelmaat gedraaid op de regionale omroepen.

Op zaterdag 17 november wordt Neutjesrang wegens verdiensten voor de Venlose vastelaovend door het Venloosch Vastelaovend Gezelschap Jocus bevorderd tot "Ridder Zilver".

Zaterdag 8 december neemt Neutjesrang i.s.m. Tom Ketelings  een nieuwe t.v.commercial voor het Venlose bedrijf Fraku b.v. op; het wordt de derde in de in Venlo bekende reeks "Fraku-spots". Zie ook:  www.kanikzeggendateris.nl  (FRAKU B.V. Venlo)